Du har nu surfat in på en blogg som handlar om feminism och vardagen som feminist. Du har gjort rätt val om du fortsätter läsa, det betyder att du antingen redan håller med eller så vill du lära dig mer. Blir du arg och upprörd? Då har du nog lite fel men våga utmana dig själv. Här är det kärlek, förståelse och viljan att skapa en bättre framtid som är i fokus.

Hur är vardagen som feminist?

Vardagen är som för de flesta andra. Jobb, barn och fritid blandas med sena kvällar med vänner och utekvällar. Det som kanske skiljer en feminist som arbetar aktivt med jämställdhet och jämlikhet är att det blir mycket engagemang i olika event och möten. Här kommer du få möta lite av varje. Från lite teoretiska begrepp till härlig musik och tips på trevliga ställen för likasinnade.

Det handlar om gemenskap!

Det finns mycket gemenskap hos feminister och en vilja att hjälpa varandra. Det sker genom att stötta andra, hitta på aktiviteter som främjar jämställdhet och debattera. Många kanske hånas för sin stil och anklagas för att vara aggressiva. Det kan inte vara fel, visst kanske någon tar i lite väl mycket i stundens hetta. Här kommer du även att få bekanta dig med lite roliga resmål som går i kvinnans tecken.

Helheten

Feminister har kul, inte alls tråkigt som det framstår. Visst är många teoretiker och sägs tillhöra rödvinsvänstern eller förlorat sig själva i identitetsträsket. För att du ska förstå så kommer bloggen att ta upp lite begrepp. Vad spelar det för roll om du är kvinna men definierar dig som man?

En del tror att det finns enkla lösningar på komplexa problem, för visst vore det enkelt om det gick att peka på en enda faktor som gör världen orättvis? Det är inte speciellt komplicerat att se att flera saker kan påverka vilket du kommer förstå.

Varmt välkommen in!