Det finns gott om feministiska events. Allt från små alternativa events som fokuserar på samtal och lärande till musik- och filmfestivaler. Det finns något för alla. De flesta sker tyvärr i större städer så du kan få vara beredd på att åka runt lite.

Tidigare events under 2019

2019 har redan gått halvvägs och många stora event har redan gått av stapeln. Bland de stora eventen är Stockholms feministiska filmfestival som skedde i mars men anmälningarna till 2020 öppnar redan nu i oktober så missa inte att anmäla dig.

Pride-festivalerna har som vanligt varit väldigt lyckade och firats runt om i landet. 8 mars är internationella kvinnodagen runt om i landet och dagen uppmärksammades som den bör. Strax innan årsskiftet så var det dags för den feministiska marknaden på Nalen i Stockholm, som var en lyckad tillställning vi får hoppas återkommer igen. I Göteborg gick den årliga feministiska visfestivalen med succé.

Kommande evenemang under 2019

Även om det är omöjligt att tipsa om allt som sker i landet under resten av året så kommer i alla fall några bra tips på händelser du bör skriva in i kalendern. Feministiskt Initiativs kalendarium uppdateras kontinuerligt så där kan du kika om du vill hålla koll på vad komma skall.

Den årliga feministiska festivalen i Malmö kommer att äga rum 11-12 oktober. Feministisk Festival i Malmö började som en reaktion mot att feminismen många gånger exkluderas. Festivalen är en väldigt trevlig mötesplats för alla feminister där du kan delta i intressanta och givande samtal.

Reclaim Pride kommer gå av stapeln i Göteborg den 23–24 augusti. Reclaim Pride sker 50 år efter Stonewallupproret. Reclaim Pride strävar inte efter en kommersialiserad bild av Pride, utan hyllar kampen bakom Priden och är mer äkta. Pride är politik och tyvärr nyttjas idag Pride av företag och politiska partier som andra dagar gör allt annat än att stå bakom HBTQ.