Självklart ställer sig feminister på scen, kvinnor som män. För du tror väl inte att den feministiska rörelsen bara består av kvinnor? Nej, det finns massor av män som vill att kvinnor ska vara deras likar. Här får du tips på musik du kan rocka loss till utan att du behöver höra en massa nedsättande kommentarer om kvinnor.

M.I.A ”Bad Girls”

M.I.A har gjort många sköna låtar men att dansa loss till ”Bad Girls” är power! Låten är egentligen en protest mot Saudiarabien som tidigare förbjöd kvinnor att köra bil. ”Live fast, die young/Bad girls do it well” var hennes stöd till kvinnornas kamp. Utöver det är videon helt underbar. En låt för alla bad girls i världen som vägrar rätta sig.

Bikini Kill, kvinnliga kämpar!

Bikini Kill är ett band som stuckit ut. Deras låtar är hårda och har provocerat många. Visst har musiken några år på nacken men de har gjort comeback. Bikini Kill vågade ta upp ämnen som våldtäktskultur, aborträtt och systerskap. Detta var tydligen så provocerande att Kathleen Hanna blev misshandlad av män, och det visar att feminism behövs. Så rocka på i sann punkanda till Bikini Kill!

Silvana Iman, en svensk stolthet

Rapparen och feministen Silvana Iman har tagit Sverige med storm. ”Hon va” är en låt som går igenom hennes liv, i alla fall vissa delar. Det handlar om uppväxt, karriär och även jantelagen. Silvana Iman är samhällskritisk och vågar ifrågasätta vår vardag och hur vi lever. Hon har också blivit utsedd till ”Årets textförfattare” av inte mindre än Musikförläggarnas pris.

Glöm inte Beyoncé

”Who run the world (Girls)”, ja namnet på låten säger allt. Beyoncé är en feministisk ikon för många, hon går sin egen väg. Hon är uttalad feminist och böjer sig inte. Hon förklarar feminism enkelt genom att bara säga precis som det är. En feminist är en person som tror på lika rättigheter mellan män och kvinnor.